Book, eyeglasses and blanket on hassock

5 greșeli de evitat în amenajarea living-ului

Living-ul este, de regulă, cea mai spațioasă încăpere a casei sau a apartamentului și de cele mai multe ori primește cea mai mare atenție din când vine vorba de amenajare. Este și firesc, de altfel, având în vedere că living-ul este spațiul destinat familiei reunite și musafirilor.

Există, totuși, o serie de greșeli comune pe care le întâlnim în amenajarea acestei cameră. Vă vom enumera câteva dintre ele pentru ca dumneavoastră să știți unde să fiți atenți și ce să evitați:

  1. Proporțiile greșite

Una dintre cele mai mari probleme de design este întâlnită în proporțiile nepotrivite. Indiferent cât de comodă pare o canapea cu patru locuri, dacă living-ul dumneavoastră este mic, aceasta nu va arăta niciodată bine. Dacă totuși aveți la dispoziție mai mult spațiu, îngrămădirea mai multor piese de mobilier pentru a ocupa toate locurile disponibile, din nou, nu este o idee bună.

  1. Iluminat

Majoritatea, atunci când amenajează o încăpere, se gândește la mobilier, covoare, unități media etc., ignorând importanța iluminatului. În orice living trebuie să existe mai multe surse de lumină artificială, eliminând astfel umbrele inestetice și sporind funcționalitatea. Dacă acestea pot fi setate pentru a crea o atmosferă aparte (ex. lumini cu comutator de intensitate), cu atât mai bine.

  1. Asortarea excesivă

Bineînțeles, toate elementele din încăpere trebuie să se potrivească, dar evitați repetarea aceluiași element (textură, culoare, formă) la nesfârșit. O varietate de elemente se poate armoniza perfect, cu toate că acestea nu sunt neapărat din aceeași „familie”.

  1. Măsurători greșite 

Înainte de a cumpăra mobilier, asigurați-vă că ați măsurat corect încăperea. Nu uitați să măsurați și ușile sau coridoarele înguste pentru a nu vă trezi în imposibilitatea de a transporta mobila în camera dorită.

  1. Excesul de zel

Nu vă lăsați purtați de val și încercați să rămâneți concentrați pe ideea de inițială. Pe măsură ce veți vizita magazinele, veți vedea o mulțime de obiecte frumoase, dar cumpărând impulsiv puteți ajunge la un amalgam inestetic de elemente.

Postati un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.