Cum alegem biroul potrivit?

Cum alegem biroul potrivit?

Atunci când se pune problema achiziționării unui nou birou, multe persoane fac greșeala de a considera că acesta nu este nimic mai mult decât un suport pentru computer și documente. În fapt, biroul este cel care poate face diferența între o zi extrem de productivă și una foarte dezorganizată.

Majoritatea birourilor au o înălțime standard de 75 de centimetri. Această înălțime este potrivită pentru majoritatea oamenilor, însă s-ar putea ca dumneavoastră să vă fie inconfrotabilă. În acest caz, varianta optimă ar fi un birou la comandă.

Pentru a determina ce fel de birou este ideal pentru dumneavoastră, trebuie să țineți cont de felul activității pentru care acesta va fi folosit. Așadar gândiți-vă la ce vă va servi: veți lucra predominant pe computer, vor prima scrisul de mână și documentele sau o combinație între cele două?

Dacă predomină munca la computer, aveți nevoie de un birou special conceput pentru așa ceva, în special dacă vorbim despre un desktop PC și nu despre un laptop. Biroul poate fi prevăzut cu un spațiu special pentru unitatea centrală și cu găuri specifice pentru trecerea cablurilor. Fiți foarte atenți la înălțimea la care se află tastatura. Indiferent dacă aceasta vine plasată pe suprafața biroului sau pe o placă culisantă, poziția corectă de tastare presupune un unghi al cotului de 90 de grade.

Dacă lucrați predominant cu documente, dosare și alte articole de papetărie, este indicat să alegeți un birou cu suprafață mare, dar și cu spații de depozitare (ex. sertare).

Pentru cazul în care munca dumneavoastră presupune o combinare a celor de mai sus, o variantă bună ar fi biroul în formă de „L” sau „U”.

Legat de material, cea mai populară alegere este palul. Bineînțeles, pentru locuri în care se pretează, se pot realiza birouri din metal, sticlă sau lemn masiv.

Calitatea este, bineînțeles, cel mai important aspect. Cel mai simplu mod în care puteți evalua calitatea unui birou este uitându-vă la sertarele acestuia și la îmbinări. Dacă sertareles sunt îmbinate în „coadă de rândunică”, acesta este adesea un semn al unei calități sporite, fiind mai durabile decât lipiciul sau capsele.

Postati un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.