bedroom

Mai mult spațiu în dormitor

Dacă nu dispui de un dormitor spațios, trebuie să te gândești la reamenajarea camerei, astfel încât acesta să devina mult mai luminoasă și mai încăpătoare. Pentru aceasta trebuie să aduci mici modificări la nivel de mobilier, dar și să reorganizezi obiectele care ocupă spaţiu inutil.

Există trei pași simpli pentru a transforma camera de odihnă astfel încât să ai senzaţia de spaţiu, în timp ce totul rămâne estetic și funcţional:

Cumpără mobilier practic

În locul patului așezat în mijlocul camerei optează pentru unul care poate fi poziţionat alături de un perete sau, în cazul în care spațiul este chiar foarte mic, pentru o canapea extensibilă. Vei obţine mai mult spaţiu și camera va arăta mai chic. În locul noptierelor, alege rafturi suspendate. Ele sunt la fel de practice și nu ocupă aproape deloc spaţiu. Optează pentru mobilierul înalt pentru a folosi cât mai bine locul pe vertical. Este valabil pentru dulapul de haine, dar și pentru un sistem de poliţe și dulăpioare montat deasupra patului, unde vei putea păstra cărţi, cosmetice sau chiar haine.

Designerii sunt de părere că mobilierul cu colţuri mănâncă mult spaţiu, de aceea alege mobilier cu colţuri rotunjite.

Scapă de lucrurile inutile

Cu siguranţă, în dormitor, există  foarte multe obiecte de care nu ai nevoie și care ar putea sta la fel de  bine într-o altă începere din casă. Aruncă o privire de ansamblu în dormitor și găsește 5 lucruri de care chiar nu ai nevoie. Depozitează-le în locurile în care ar trebui să stea de fapt și rezultatul va fi unul neașteptat. Accesoriile și echipamentele sportive trebuie așezate în altă cameră, în timp ce hainele aruncate pe fotoliu și cosmeticele nu trebuie sa fie împrăștiate peste tot, ci depozitate în dulap sau pe etajere.

Alege culori deschise

Sunt elegante și pot amplifica efectul de cameră intimă, dar și de spaţiu mai mare.  Culorile închise nu sunt deloc potrivite pentru o camera mică, fie că este vorba de ţesături  (lenjerie de pat, perne, perdele), despre mobilier sau nuanţa pereţilor. Evident, poţi opta întotdeauna pentru accente mici de culoare, însă doar atât.

Postati un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.