kitten-588148_1280

Amenajarea casei când avem animale de companie

Știm că mulți dintre dumneavoastră sunt iubitori de animale, dacă nu chiar proprietari. Adevărul este că un animal de companie, atunci când sosește în casa noastră, ne schimbă destul de mult stilul de viață, iar acest lucru se va reflecta obligatoriu și în amenajarea spațiului. Așadar cum ne ocupăm de design-ul interior pentru a avea un spațiu prietenos cu animalele?

Mobilierul

În ceea ce privește mobilierul, prima regulă este ca acesta să fie stabil și rezistent. Măsuțele de cafea din sticlă s-ar putea să nu fie cea mai bună idee când avem de-a face cu un animal neastâmpărat. De asemenea, pentru a ne proteja prietenii patrupezi, ar fi indicat să optăm pentru piese cu colțuri rotunjite.

Tapițerii și covoare

Deși animalele de companie ne aduc nespusă bucurie, există și consecințe neplăcute. Una dintre acestea este, desigur, părul lăsat de acestea pe tapițerii și covoare.

În ceea ce privește tapițeriile, trebuie să vă gândiți serios la material. Una dintre cele mai bune variante pentru o întreținere ușoară este pielea, întrucât aceasta poate fi curățată ușor, este rezistentă la umezeală și mirosuri, iar textura sa ascunde imperfecțiunile. Dacă, totuși, nu vă este pe plac, puteți opta pentru o canapea la comanda, echipată cu huse detașabile care pot fi spălate cu ușurință, chiar în mașina de spălat.

În ceea ce privește covoarele, vă recomandăm să evitați mocheta și să optați pentru ceva mai ușor de întreținut, cum ar fi parchetul.

Un alt lucru la care trebuie să vă gândiți de asemenea este culoarea. Luați în calcul faptul că blana unui câine alb se va vedea mult mai tare pe tapițerii de culoare neagră.

Accesorii

Încheiem acest articol cu un sfat. Oferiți animalelor suficiente distracții și jucării pentru a le scădea interesul de a explora obiectele de care nu au voie să se atingă, cum ar fi vazele, lumânările sau chiar televizorul.

Postati un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.