coffee-shop-393954_1280

Mobilier HoReCa – Mobilier pentru cafenea

Când vine vorba despre mobilarea unei cafenele, deciziile nu sunt nici pe departe simple. Spre deosebire de mobilarea unei case sau a unui birou, în această situație trebuie luate în calcul numeroase aspecte economice. Ceea ce fiecare (viitor) proprietar de cafenea trebuie să înțeleagă încă de la început este faptul că mobilierul și amenajarea spațiului vor avea un impact puternic asupra afacerii.

Analizarea spațiului

Una dintre primele provocări care apare este împărțirea eficientă a spațiului care, de cele mai multe ori, pare insuficient. Un prim pas este realizarea unei schițe care obligatoriu va include măsurătorile și obiectele fixe (uși, ferestre, stâlpi de susținere etc.)

Consultați planul de fiecare dată când plănuiți achiziționarea unei piese de mobilier și trasați dimensiunile acesteia pe plan. Asigurați-vă că rămâne suficient spațiu pentru acces către bar/bucătărie, grupuri sanitare și, cel mai important, către ieșirile de urgență.

Numărul de locuri

Atunci când veți decide de câte locuri va dispune cafeneaua, există două aspecte pe care trebuie să le luați în considerare: confortul clienților și reglementările legale pentru siguranță.

Alegeți cu atenție mobilierul

Alegerea unui mobilier horeca potrivit nu va fi o sarcină ușoară. Cea mai bună variantă însă, este alegerea unui tip de mobilier mobil și modular.

Alegând, spre exemplu, mese pătrate care pot fi mutate cu ușurință, veți putea realiza cu ușurință diverse configurații pentru grupuri de persoane mai mici sau mai mari.


Secretul eficienței într-o cafenea constă în alegerea mobilierului funcțional. Astfel, fiecare piesă plasată trebuie să aibă un rol. Chiar dacă alegeți articole decorative, puteți oricând să le oferiți o funcție secundară.a

Postati un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.