modular

Mobilier Modular

Când vine vorba de noile tendințe în decorarea apartamentelor, putem vorbi, cu siguranță, și despre geometrizarea spațiului. Acest lucru nu înseamnă că epoca mobilei masive a apus, dar masa mare din mijlocul livingului și canapelele gigantice au făcut lor mobilierului modular.  Astfel, au apărut pe piață și sunt din ce în ce mai folosite bibliotecile din rafturi individuale, canapele ergonomice și dulapuile alcătuite din elemente interschimbabile. Un astfel de mobilier este binevenit atât într-un pațiu mare, cât și într-unul de dimensiuni mai mici, utilitatea și aspectul fiind date de felul în care, ca într-un puzzle, piesele componente sunt îmbinate.

Mobilierul modular are avantajul de a fi construit din plăci ușoare, de a fi interschimbabil, ușor de modificat, transportat și întreținut. În plus, arată foarte bine, iar raportul calitate preț este satisfăcător. Nu este de neglijat nici faptul că el este ecologic, iar într-o epoca în care resursele pămantului sunt din ce in ce mai puține, acest lucru nu este de neglijat.

Pentru living, biblioteca și rafturile de perete sunt principalele elemente care pot fi construite din elemente modulare. Combinarea lor pentru obținerea unui design propriu, adaptat gusturilor personale, dar și necesităților, sunt la îndemână ta. Poți combina culori și forme, module fixe sau deplasabile (pe rotile), poți „ascunde”, de asemenea, corpuri pe care intenționezi să le folosești doar sporadic. Astfel, dacă nu ai nevoie de un birou masiv, de exemplu, care să ocupe spațiu prețios, vei putea integra unul simplu, modular, ca parte din bibliotecă ta. Îl vei folosi doar la nevoie, iar în restul timpului îi poți oferi o destinație care să corespundă unei alte nevoi.

Un lucru important pe care trebuie să îl ai în vedere când asamblezi modulele disponibile este numărul de elemente pe care le vei folosi. Dacă sunt prea multe, aspectul grafic al încăperii va tinde să devină unul obișnuit, elementele pierzându-se într-un ansamblul prea aglomerat.  

Postati un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.