kindergarten

Mobilier pentru grădinițe

Nu există niciun dubiu legat de importanța grădiniței în dezvoltarea copiilor, tocmai de aceea, mediul în care își desfășoară activitatea preșcolarii primește din ce în ce mai multă atenție. Astfel, astăzi avem studii elocvente cu privire la modul în care trebuie să arate sala unei grădinițe pentru ca aceasta să stimuleze pofta de cunoaștere și creativitatea, fiind în același timp un mediu distractiv și relaxant pentru copii. Am discutat într-un alt articol despre mobilierul pentru școlari și preșcolari, iar astăzi ne propunem să aprofundăm subiectul, căci sunt multe alte aspecte de discutat.

Mese de lucru în detrimentul pupitrelor.

Cele mai recente studii arată că mesele de lucru sunt mult mai eficiente decât clasicele bănci, pe care le cunoaștem din copilăria noastră. Specialiștii spun că mesele rotunde oferă mult mai mult spațiu efectiv de lucru și flexibilitate. Totuși, dacă se alege varianta băncilor, acestea ar trebui aranjate în grupuri de câte 4-6, evitându-se distribuirea lor pe rânduri, toate cu privirea în față.

Aranjamentul pe insule (fie ele mese de lucru sau grupuri de bănci) sporește comunicarea și abilitatea de lucru în echipă.

Mobilier de depozitare în clasă.

În grădinițe, numărul de materiale didactice și jucării este foarte mare, astfel este nevoie de soluții de depozitare inteligente. Știm cu toții că menținerea ordinii este o adevărată provocare când vine vorba de copii; de aceea spațiile de depozitare bine compartimentate și ergonomic construite sunt esențiale.

În continuare vom enumera câteva dintre cele mai importante piese de depozitare care nu trebuie să lipsească:

  • biblioteca pentru cărți,
  • raft pentru depozitarea bibliorafturilor și a caietelor,
  • dulap pentru păstrarea rechizitelor,
  • zonă de depozitare a materialelor didactice (glob pământesc, fișe, postere, discuri),
  • birou/masă pentru computerul și/sau televizorul din sală,
  • dulapuri pentru obiectele personale ale copiilor, haine de schimb și cuier.

Importanța mobilierului la comandă.

Alegând mobilier la comandă în detrimentul variantelor retail, vă asigurați că exploatați fiecare centimetru de spațiu disponibil. În plus, designul va fi conform recondărilor educatorilor și al părinților, realizat special pentru copii.

Postati un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.