Mobilier pentru școli și grădinițe

Celor mai mulți dintre noi, atunci când ne gândim la primii ani de școală, ne vine în minte imaginea pupitrului de lemn fixat în podeaua care adesea mirosea a petrol. Cu toate că acestea sunt nostalgii plăcute, nu putem să nu ne gândim cum putem pregăti generația de mâine într-o instituție amenajată modern, unde pe lângă confort, elevii au parte și de funcționalitate.

Pe măsură ce sistemul educațional se schimbă, ar trebui să se schimbe și amenajarea sălilor de clasă. În acest sens, ar merita să aruncăm o privire către specialiștii care recomandă anumite tipuri de mobilier și modul de aranjare al acestora.

Sănătate și confort

Firește, ne dorim tot ceea ce este mai bun pentru copiii noștri, iar acasă ne străduim să le creăm un mediu cât mai sănătos și confortabil. Să nu uităm totuși că ei petrec multe ore din zi într-o instituție de învățământ, ca atare grija noastră ar trebui să se extindă și aici.

Flexibilitate

În unele cazuri, profesorii aleg să își predea lecția într-o altă configurație decât cea clasică, unde toate băncile elevilor sunt așezate pe rânduri, orientate spre „fața” clasei. Există situații în care o așezare în cerc, spre exemplu, poate fi mult mai eficientă, stimulând schimbul de idei între elevi. Tocmai din acest motiv, posibilitatea de a reconfigura cu ușurință aranjamentul este un factor important în alegerea mobilierului.

Pentru grădinițe, flexibilitatea este din nou foarte importantă, aceeași sală putându-se transforma în spațiu pentru lecții, spațiu de joacă sau sală de serbare.

Mobilier specializat

Pentru laboratoare, fie că vorbim despre laboratorul de informatică sau cel de biologie, problema amenajării trebuie abordată într-un mod diferit. Astfel, mobilierul va fi gândit în așa fel încât să răspundă nevoilor specifice ale profilului.

Stimulare

Un mediu plăcut stimulează atât intelectul cât și creativitatea.

Comment ( 1 )

  1. / ReplyMobilier pentru grădinițe | ClassOffice
    […] fiind în același timp un mediu distractiv și relaxant pentru copii. Am discutat într-un alt articol despre mobilierul pentru școlari și preșcolari, iar astăzi ne propunem să aprofundăm […]

Postati un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.