60sliving

Mobilier Retro

Stilul anilor ’60 este unul nemuritor, aşa că, să achiziţionezi mobilier retro pentru locuinţa ta nu este deloc un lucru neobişnuit. Perdelele cu motive florale îndrăzneţe, canapelele cu picioare subţiri sau dulapurile albe, cu câteva mici modificări ale formei în care au fost concepute pot fi folosite cu succes pentru amenajarea unei locuinţe cu aer inedit care este totodată confortabilă şi plăcută la vedere.

Canapelele şi fotoliile din piele sunt emblematice pentru acea perioadă, iar dacă doreşti să aduci în livingul tău astfel de obiecte, pentru a te încadra în acest stil, ai grijă ca acestea să aibă picioare subţiri şi înalte, din lemn sau din metal. Dacă nu agreezi tapiţeriile din piele, poţi opta pentru cele din ţesături puternic colorate, cu modele îndrăzneţe. Culorile la modă în anii 60 au fost roşu, portocaliu, maro, negru şi gri.

Mesele pentru servirea cafelei sau luarea prânzului au fost la mare căutare în anii ’60, caracteristicile lor fiind eleganţa, rezistenţa şi designul lor clasic. Realizate din lemn, aceste obiecte îşi vor găsi foarte uşor locul şi în locuinţa ta. De ce lemn? Pentru că el va neutraliza culorile strălucitoare ale tapițeriilor și va da echilibru întregului decor.

Masa pentru luarea prânzului sau cinei poate fi de formă rotundă sau dreptunghiulară, cu picioare subțiri și un geam de sticlă pus peste tăblie, pentru protecție. Cea de cafea se va evidenția prin finețe, deși, de cele mai multe ori, este construită din lemn masiv.

Dulapurile pe care trebuie să le integrezi în această ambianță, și care erau cele mai populare obiecte din acea perioadă, pot avea diferite forme și culori. În mare vogă în acea perioadă au fost cele vopsite în verde, portocaliu sau crem.

La fel de potrivite vor fi însă și dulapurile sculptate cu diverse modele. Ele vor oferi unicitate încăperii în care vor fi așezate. De asemenea, nu sunt de evitat nici modelele în culoarea lemnului, cu suprafațe lăcuite si, uneori, combinând mai multe nuanțe.

Postati un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.