Protejați-vă sănătatea alegând mobilierul corect

Am vorbit în articolele anterioare despre alegerea mobilierului de birou, despre funcționalitatea pe care acesta o oferă și, nu în ultimul rând, despre design. În acest articol vom aborda un subiect extrem de important, și anume sănătatea dumneavoastră și cum poate fi aceasta afectată de mobilierul ales.

Există o mulțime de recomandări pentru persoanele care își desfășoară activitatea la birou. Printre acestea, regulile spun că la fiecare 50 de minute petrecute în fața calculatorului, este nevoie de 10 minute de pauză, pentru a oferi un repaus ochilor și pentru a da ocazia corpului să facă puțină mișcare. Acum ne întrebăm câți dintre dumneavoastră respectă această regulă. Nu prea mulți, suntem convinși. În fond, când ne afundăm în muncă, este greu să ne întrerupem, chiar și pentru 10 minute. Ce-i de făcut în cazul acesta? Să alegem cel mai potrivit mobilier pentru birou, pentru a ne proteja sănătatea.

Când discutăm despre postura corectă la birou, accentul cade, de obicei, pe alegerea scaunului. Este adevărat, alegerea unui scaun confortabil și ergonomic este foarte importantă, dar la fel de importantă este și alegerea corectă a biroului.

Atât scaunul cât și biroul trebuie să fie la înălțimea potrivită astfel încât:

  1. ecranul calculatorului trebuie să fie la nivelul ochilor, direct în fața dumneavoastră,
  2. atunci când tastați, încheieturile mâinilor trebuie să se odihnească perpendicular pe suprafața biroului,
  3. unghiul cotului trebuie să fie de 90 de grade,
  4. picioarele trebuie să se odihnească pe podea; unghiul genunchiului trebuie să fie de 90 de grade, iar întreaga talpă trebuie să aibă contact cu podeaua.

Trucuri:

Pentru cazul în care conceperea unui astfel de mobilier care să respecte toate regulile este imposibilă (ex. în cazul copiilor, unde înălțimea lor poate fi un impediment), se poate folosi o pernă pe scaun pentru înălțare și un suport pentru odihnirea picioarelor. Pentru persoanele mai înalte, se poate folosi un suport care să înalțe monitorul până la nivelul ochilor.

Efecte nocive ale unei poziții incorecte:

Dureri de spate, dureri de gât, deformarea coloanei vertebrale, afecțiuni ale ochilor, dureri ale mâinilor, afecțiuni circulatorii etc.

 

Postati un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata.